8 Days Bushman Culture Safari | Napanda Tours and Safaris

8 dagars

hadzabe kultursafari

8 dagar

Hadzabe kultursafari

Den här unika safarin ger dig inblick i den fascinerande kulturen och historien kopplad till några Afrikas tidigaste invånare, hadzabe, som är nära besläktade med san-folket i Kalahari och södra Afrika. Under din resa får du, tillsammans med hadzabe, lära dig att göra upp eld med hjälp av stickor och att skjuta med deras traditionella pilbågar. Självklart bjuder resan också på spännande besök i några av Östafrikas mest välkända parker, där du får uppleva djurlivet från våra safaribilar. Du får också besöka de vackra vattenfallen vid Ngorongoro och andra lika fantastiska landskap.

När du reser med Napanda Safaris kan du vara säker på att din resa är både bekväm och full av spänning och unika upplevelser! Koppla av i din egen privata stuga i toppklass, njut av välsmakande måltider, tillagade av våra professionella kockar, frossa i naturupplevelser, och lägg till det aktiviteter som vandring, cykling, eller – mot en minimal extra avgift – ballongflygning.

Inquire Tour
Inquire Tour

THE TOUR
Inclusions

  • All accommodations and meals as per personalized itinerary
  • Airport/hotel transfers, park fees & applicable regional flights
  • Private use of a specially outfitted 4WD vehicle and binoculars
  • Expert guide and driver (all are fluent in English)
  • Unlimited bottled water, soft drinks and bush snacks
  • Laundry, beer, wine and spirits are included at select lodges and camps
  • Comprehensive support from our operational office in Arusha, Tanzania

THE TOUR
Exclusions

  • International Airfare to and from Kilimanjaro International Airport
  • Laundry, soft drinks, beer, wine and spirits not specified above
  • Travel Insurance, gratuities, souvenirs, and Items of a personal nature

Dag 1
Ankomst

Vid ankomsten till Kilimanjaro International Airport får du ett varmt välkomnande av en av Napanda Safaris medarbetare, som därefter kör dig till Acacia Farm Lodge in Karatu, där du kommer att bo under större delen av safarin. Färden går genom vacker natur, bered dig på att få njuta av fantastiska vyer under färden.

Dag 2
Lake Manyara National Park

Frossa i rosa i Lake Manyara National Park, där flamingon samlas i stora flockar. Här kan du också se andra djur, bland annat elefanter och unika trädklättrande lejon.

Dag 3
Tarangire National Park

Hela dagen ägnas åt ett besök i Tanzanias sjätte största nationalpark, där du kan njuta av de många baobab-träden, elefanthjordar som makligt tar sig fram genom landskapet, och många andra djur. Dagens lunch äter du ute i vildmarken.

Dag 4-5
Ngorongorokratern

Du lämnar lodgen klockan sju på morgonen för att ta dig till Ngorongorokratern, där du tillbringar hela dagen. Lunch serveras i det vackra Caladera, där du kan njuta av djur- och fågellivet. Dagen därpå är det avfärd redan vid halv sju för ett besök vid Olduvaipasset, där man hittat de äldsta lämningarna efter människans förfäder. Paleoantropologer har hittat hundratals fossiliserade ben och stenverktyg i området, som går att datera till flera miljoner år tillbaka i tiden, vilket lett till slutsatsen att människosläktet utvecklades i Afrika.

Dag 6
Ngorongorofallen

Du besöker Ngorongorofallen, och tillbringar sedan eftermiddagen på lodgen, eller tar en tur med cykel. Fallen ligger vid Ngorongoroskogens södra spets, och nås via en nyöppnad vandringsled nära Gibbs Farm i Karatu. Leden tar dig genom ett oexploaterat skogslandskap, förbi Endorofallen och Elefantgrottorna, där elefanter har karvat ur den porösa stenen i jakt på salt, och Endorofallen. Under den 2-3 timmar långa vandringen i medelhögt tempo har du chans att få se Dik Dik (världens minsta antilop) och andra regnskogsdjur. Du får också njuta av ett fantastiskt fågelliv.

Dag 7
Lake Eyasi & hadzabekulturen

Inled dagen med att upptäcka den otroliga skönhet som omger Lake Eyasi. Därefter kommer du att träffa hadzabefolket för en dag full av lärdomar: få en inblick i deras livsstil, lär dig hur de gör upp eld med hjälp av torra kvistar, laga mat ”bushman-style”, testa att skjuta med deras pil och båge och lär dig om hur de jagar och samlar mat i naturen.

Dag 8
Maasai Cultural Tour

Innan din resa slutar får du göra ett besök hos massajerna. Därefter avslutar vi safarin genom att skjutsa dig till flygplatsen.

Licenced by Tanzania Tourism Licensing Board

>
We can't wait to hear from you!
Booking form

We can't wait to hear from you!
Booking form