Napanda Tours and Safaris Tanzania | Get to Know Us

Äventyr på en helt ny nivå.

Vi utgår från det vardagliga och gör det till ett äventyr för dig.

Passion, kärlek och erfarenhet

Allt om Napanda

Napanda Safaris står redo att ta dig med på äventyr på en helt ny nivå, där du får stå öga mot öga med naturens mest välbevarade hemligheter och uppleva dess oändliga prakt. Platserna du kommer besöka under din resa är handplockade och utvalda utifrån vår mångåriga erfarenhet och kunnande i branschen.Historien om Napanda är en historia inspirerad av passion, kärlek till naturen och över 20 års erfarenhet av att leva i fantastiska vildmarksområden. Det hela tog sin början i en önskan att skydda värdefulla naturresurser. Genom åren har vi också kunnat dra in en hållbar inkomst till närsamhället, samtidigt som vi skapar oförglömliga reseupplevelser, skräddarsydda efter just dina intressen och möjligheter.

Napandas grundare är uppvuxna i lokalsamhällen i Great Rift Valley, alldeles intill den välkända Ngorongorokratern. Efter att ha samlat på oss en lång erfarenhet hos den världsledande resebyrån &Beyond Africa, grundade vi vårt eget varumärke, med målsättning att ge våra gäster förstklassig service och oförglömliga upplevelser.
Ordet Napanda är hämtat från vårt modersmål swahili och betyder ”att klättra”. Vi välkomnar dig till Afrika för att klättra högre på ditt äventyr tillsammans med våra erfarna guider, som tar med dig bakom kulisserna vid några av Afrikas mest fantastiska platser. Från Zanzibars lockande vita stränder, till Serengetis storslagna slättland, och vidare upp till Kilimanjaro, Afrikas tak – med Napanda Safaris får du uppleva magiska äventyr på en helt ny nivå.
Vår intima kunskap om de platser vi besöker ger oss möjlighet att uppfylla just din dröm. Vi är alltid beredda att lyssna på dina önskemål. Vart vill du åka? När och hur länge vill du vara borta? Vad behöver just du för att din resa ska bli till ditt livs äventyr… tillsammans med din Napanda-familj.

Få minnen för livet i Afrikas otämjda natur, följ med oss och upptäck Östafrikas skatter!

Asheri Kiisay Founder of Napanda Tours and Safaris

NAPANDA SAFARIS GRUNDARE
Asheri Kiisay

Napanda Safaris grundare har bokstavligt talat klättrat mot nya höjder. Efter att som ung ha vallat familjens kor och får på Ngorongoros sluttningar, började han 1994 arbeta som städare på Serengeti Sopa Lodge. Därifrån avancerade han till att bli servitör, och klättrade därefter ytterligare några steg upp till en roll som restaurang- och dryckesansvarig. Tio år senare fick han en tjänst som camp manager på CCAfrica, där han stannade i ungefär tio år innan han till slut kände att det var dags för honom att dela sin passion med resten av världen. Så startade hans nya äventyr – vårt nya äventyr – med Napanda Safaris.

Steven Edwin Näslund - Managing Director of Napanda Tours and Safaris

NAPANDA I SKANDINAVIEN
Steven Edwin Näslund

Som verksamhetschef för Napanda Tours and Safaris – Skandinavien, menar Steven att det är ett privilegium att få arbeta tillsammans med ett team av hängivna kollegor, som brinner för att göra varje semester till en minnesvärd upplevelse. Utrustad med ovanligt stor erfarenhet och yrkeskunskap inom resebranschen, brinner han själv för att skapa unika resor som innehåller allt från vildmarkssafaris till solsemestrar, bergsklättring och äventyr.

ENGAGEMANG OCH
Socialt ansvarstagande

Napanda Safaris har ett ett kontinuerligt engagemang för att skapa, stödja och aktivt delta i sociala utvecklingsprogram, som syftar till att förbättra levnadsstandarden för de mest utsatta in de samhällen där vi arbetar. Vi tar också ansvar för att skydda och bevara miljön, så att vi alla kan få fortsätta njuta av naturen i all dess prakt.

Med ett socialt ansvarstagande baserat på grundläggande värderingar, bedriver vi ett arbete som i allt ska leda till att kontinenten utvecklas och går framåt, både ekonomiskt, miljömässigt och socialt. Vi är stolta över att vara ett av de största reseföretagen som omfamnar och aktivt deltar i sociala utvecklingsprogram, och vi lovar att alltid göra det lilla extra för att skapa förändring

Napanda Tours and Safaris social commitment - tree planting
Napanda Tours and Safaris social commitment - giving books
Napanda Tours and Safaris social commitment - support

Vårt team och
Våra safariguider

Vårt fantastiska team med reseguider har alla en otrolig förmåga att hitta de vackraste platserna och att ta dig nära inpå djurlivet, alltid med en hög känsla för personlig service och en lyhördhet för just dina önskemål. De är födda till historieberättare, och bäst av allt, du kommer aldrig att ha tråkigt tillsammans med dem!

Omary Ramadhani

Omary Ramadhani
Omary började arbeta hos Napanda 2015, redan då med en lång erfarenhet inom branschen. Han sätter värde på en aktiv safari, där du inte bara är åskådare utan får vara delaktig i det som händer. Hans gästfrihet får dig att känna dig både respekterad och omhändertagen som en familjemedlem. Våra gäster älskar honom för hans oklanderliga känsla för service och för att han också bjuder på en fantastisk kulturell afrikansk upplevelse.

John Joseph

John Joseph
Född och uppvuxen på landsbygden utanför Karatu i Tanzania inledde han sitt arbetsliv som lokalvårdare på Sopa Lodge 1997. Efter ett antal år på lodgen gick han vidare till Tanzania Tour Guide Collage, där han tog sin examen som guide. Förutom flytande swahili och engelska talar han också italienska.

Peter Kiola

Peter Kiola
Inspirerad av sin farbror, som arbetade som guide under många år, förde Peter vidare passionen för guidning med ett särskilt intresse för fåglar, mindre däggdjur och att spåra. Peter beskrivs som energisk och punktlig. Han är också engagerad för miljön och stöttar olika initiativ för att minska miljöfarliga utsläpp.

Benjamin Bernard

Benjamin Bernard
Som en av dem som arbetat längst hos Napanda Safaris älskar Bejnamin djur och natur. Innan han började arbeta för oss jobbade han många år som frilansande guide, och redan under den tiden hjälpte han ibland till med att köra våra kunder till och från flygplatsen. Hans passion och hängivenhet går inte att ta miste på.

Spänn fast dig och gör dig beredd på ditt livs resa
Våra safaribilar

Som de passionerade resespecialister vi är, fokuserar vi inte bara på att hitta de bästa resmålen och det bästa upplägget för ditt äventyr. Du ska också kunna lita på att du reser med hög komfort och säkerhet under hela din safari. Därför använder vi oss av våra specialdesignade fyrhjulsdrivna bilar som är väl anpassade till dammiga och gropiga vildmarksvägar. Varje bil har plats för upp till sju gäster och har ett uppfällbart tak, som ger dig en trygg och och svårslagen upplevelse av Afrika.

VI HÅLLER KONTAKTEN
Kontakta oss

Planera ditt nästa äventyr tillsammans med oss! Vi är tillgängliga för dig dygnet runt, alla dagar i veckan, var du än befinner dig i världen.

Inquire

Få rabatter och erbjudanden
Skriv in din mejladress och få våra erbjudanden före alla andra

Licenced by Tanzania Tourism Licensing Board

>
We can't wait to hear from you!
Booking form